Com in Beeld, in actie!
1239
page-template-default,page,page-id-1239,bridge-core-2.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Com in Beeld, in actie!

Lopende projecten:

 • Cam on Wheels (2015-2020) (in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen)
 • BOOR Job Academie
 • FNO

Afgeronde projecten:

 • Mijn Film, Mijn Verhaal (2015-2018) (in samenwerking met Stichting OOK OC! en de Radboud Universiteit Nijmegen)
 • Vloggers Johanna Kinderfonds (2017-2018)
 • Openluchtschool Rotterdam (2016-2018)
 • Dirk Kuyt Foundation vlogs (2016-2018)
 • Documentaire Racoon (2015-2018)
 • TU delft, Lotje & Co en CloudCuddle (2015-2016)
 • BOOR uitstroom-film traject (2015-2016)
 • Racerunner Battle Giro (april 2016)
 • Storytelling Film symposium, Beeld en Geluid (oktober 2015)
 • Racerunner Battle Tour de France (juni 2015)

Nieuwe projecten:

Vloggers Johanna Kinderfonds

De deelnemende jongeren gaan tijdens en na de uitvoering van de training hun vlogs maken op verschillende locaties (projecten, evenementen, etc.). Ze leren verschillende activiteiten te filmen. Vervolgens leren zij hoe ze hun filmmateriaal kunnen monteren voor hun vlog. Na afronding van de training kunnen zij zelfstandig aan de slag als vlogger.

Wat gaan we doen:

 1. Leren filmen en monteren
 2. Leren communiceren door middel van vlogs
 3. Film-traject (script schrijven en uitwerken; regelen van toestemmingen om te mogen filmen; maken van afspraken, etc.)
 4. Film inzetten als Ondersteunde Communicatie
 5. Zelfgemaakte vlogs ondersteunen met pictogrammen en/of toegevoegde ondertiteling (tekst of pictogrammen)
 6. Maken van vlogs

Openluchtschool Rotterdam (2016-2018)

Binnen het project gaan we een filmstudio inrichten voor de leerlingen van de Openluchtschool Rotterdam, om aan de slag te kunnen met de lesmethode “Mijn Film, Mijn Verhaal”. Tijdens het project wordt er een documentaire/handleiding over film en verhalen vertellen op de Openluchtschool gemaakt samen met de leerlingen en leerkrachten. Tevens zal er een effectmeting van de lesmethode binnen de openluchtschool worden gedaan, middels het verwerken van aangeleverde data door de Openluchtschool.

Afgeronde projecten (verslagen)

Racerunner Battle Giro (2016)

De Giro d’Italia 2016 startte in Gelderland. De provincie Gelderland en de gemeentes Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk het top wielerevenement naar Nederland gehaald. Na de 1e etappe op 6 mei volgden nog twee etappes in Gelderland. Na de eerste drie dagen op Nederlandse bodem vlogen de renners op 9 mei naar Italië. Tijdens dit unieke evenement “Giro Nijmegen” hebben twee innovatieve projecten, de Racerunner Battle en Mijn Film, Mijn Verhaal, samen gewerkt om kinderen en jongeren met een beperking op een leuke manier te laten participeren tijdens dit grote evenement.

(meer info: www.racerunner.nl)

Tijdens de Fiets Campus middagen worden inhoudelijke lezingen afgewisseld door praktische workshops en interessante experimenten. Op 23 april wordt de Fiets Campus georganiseerd door de Radboud Universiteit en Hogeschool Arnhem Nijmegen, in Nijmegen Noord bij de Klif. Prof. B. Steenbergen zal daar een lezing houden over het motorisch leren en Dr. Marjet Derks over de historie van Nijmegen Fietsstad. Tussen deze twee lezingen in en gezamenlijk met de andere activiteiten van deze middag wordt ook de Racerunner Battle georganiseerd bij de Klif.

De doelgroep bestaat uit kinderen met een handicap in welke vorm dan ook. Zij maken gebruik van een racerunner, handbike of rolstoel met daarop gemonteerd een camera om hun eigen “battle” vast te leggen om daar later over te kunnen vertellen.

De individuele races worden door de deelnemers vastgelegd op film. Dit alles wordt gecoördineerd door de Stichting Com in Beeld. In de eerste race zullen deelnemers een soort sprint doen. Daarna zal in een tweede koers een familie estafette worden gehouden. Hierbij kunnen deelnemers met familie of begeleider samen een rondje rijden met broers/zussen en vrienden. Aan het eind volgt de prijsuitreiking en ontvangen alle deelnemers een medaille.

Het startschot van de Racerunner volgt direct na de lezing om 14.30. Het parcours loopt dwars door de wijk. Daarnaast zijn de activiteiten dan ook al in volle gang, zoals de pizzabakker en hopelijk een enthousiast publiek!

Storytelling Film symposium Beeld en Geluid (oktober 2015)

(Projectverslag-Storytelling-Filmsymposium-2015.pdf)

Racerunner Battle Tour de France (voorjaar 2015)

(Verslag-de-Battle-RaceRunner-Com-in-Beeld.pdf)