Projecten – Com in beeld
1223
page-template-default,page,page-id-1223,bridge-core-2.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Projecten – Com in beeld

Mijn Film, Mijn Verhaal

Kinderen met een motorische beperking communiceren vaak met veel moeite met hun ouders, leraren en vriendjes. Omdat iets vertellen zoveel inspanning kost, beperken zij zich tot wat ze het allerbelangrijkste vinden om te vertellen, en dat is dan niet veel. Dat heeft grote invloed op hun relatie met dierbaren en hun ontwikkeling. Gelukkig is er voor deze kinderen nu een nieuwe mogelijkheid: hun verhaal vertellen via film. In het project “Mijn Film, Mijn Verhaal” leren kinderen te filmen, bewerken en monteren. Een kleine groep kinderen heeft al meegedaan aan een pilot van het project. De reacties van de kinderen en hun ouders laten zien hoe belangrijk dit project voor hen is. Zoals de moeder van Mitchell: “Dit is een fantastisch project! Ik wilde dat het er eerder was geweest. Samen naar zijn film kijken en daarover praten maakt dat we hem beter leren kennen. Hij kan vertellen wat hij denkt en zo laten zien wat hij belangrijk vindt.”

Cam on Wheels

NSGK nieuwsbericht

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, ontvangt 473.000 euro van de VriendenLoterij voor het project “Cam on Wheels”. Kinderen en jongeren met een ernstige spraak en/of taalstoornis kunnen hier aan de slag met film, om samen te werken met andere jongeren (met en zonder een beperking). Dankzij deze schenking kunnen de jongeren zich binnen het project “Cam On Wheels” ontwikkelen tot bijvoorbeeld filmmaker, regisseur, verslaggever, cameraman/-vrouw, editor en meer.

Film is een toegankelijk middel voor dagelijkse communicatie en biedt de mogelijkheid om creatief verhalen te vertellen met behulp van beeld. Cam on Wheels biedt jongeren de mogelijkheid om hun visuele talenten verder te ontwikkelen en te professionaliseren, en deze in te zetten in een beroep. Zo krijgen ze de kans om zich niet alleen te uiten maar ook om gelijkwaardig mee te draaien in de maatschappij. Cam on Wheels gaat nauw samenwerken met onder andere het Nederlands Filmfonds en het Instituut voor Beeld en Geluid. Bij deze en andere partners kunnen de jongeren werkervaring opdoen. Dit stimuleert tegelijk de filmsector om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te vergroten.

De projecten die NSGK ondersteunt dragen bij aan een toegankelijker samenleving, positieve beeldvorming en een versterkt zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een beperking.

 

Cam on Wheels – BOOR

Middels een nauwe samenwerking tussen Cam on Wheels en het Stichting BOOR bieden we een passend individueel programma waarmee we SO/VSO leerlingen digitale-beeldgeletterdheid-onderwijs aanbieden waarmee de kans op (vervolg)onderwijs, arbeidstoeleiding en maatschappelijke participatie wordt vergroot. Vanaf september 2020 is het mogelijk voor BOOR VSO-VMBO leerlingen het MVI profiel te volgen. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking met Grafische Lyceum Rotterdam VMBO & MBO.

 

 

  • Documentaire Racoon
  • Vloggers Dirk Kuyt Foundation
  • Vloggers Johanna Kinderfonds