Team Cam on Wheels deed mee aan 48 hour
1432
post-template-default,single,single-post,postid-1432,single-format-standard,bridge-core-2.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Team Cam on Wheels deed mee aan 48 hour

Team Cam on Wheels deed mee aan 48 hour

Op 24, 25 en 26 augustus vond in Rotterdam het 48 hour film project plaats. Het 48 hour film project is een filmwedstrijd waarin je in 48 uur tijd een kleine film moet maken. Aan de film zitten een aantal voorwaarden. De film moet een personage, voorwerp en zin bevatten.

Op 24 augustus werd om 18:00 uur het startsein gegeven in Lantarenvenster en kregen de teams hun genre, personage, voorwerp en zin te horen. Team Cam on Wheels kreeg het genre: roadmovie/espionage. De zin: Een goed begin is het halve werk. Voorwerp: Notitieblok. Personage: Waarzegster. Na bekendmaking van de voorwaarden zijn we gelijk gaan schrijven aan het script en zaterdag begonnen met draaien op de prachtige locatie van het quarantaine eiland. In de haven van Rotterdam. Tijdens dag opnames kregen we nog bezoek van de verslaggever van Open Rotterdam, die zeer ontroerd werd van ons initiatief. Zondag de edit gemaakt en begon de spanning hoog op te lopen naarmate de deadline van 19:3o u steeds dichterbij kwam. Het werd onwijs spannend, toen we om 19:00 u vanuit Den haag naar Lantarenvenster in Rotterdam moesten. We hebben de deadline echt net gehaald en was ons doel behaald.

Op 1 September vond de prijsuitreiking plaats. Helaas niks gewonnen, maar wel 3 keer genomineerd.

De film was tevens een onderdeel van de Lesmethode Mijn Film, Mijn Verhaal. Een lesmethode waar kinderen en jongeren leren hoe ze film in kunnen zetten om verhalen te vertellen, als spraak of Communicatie een uitdaging is.